NOUTATI

DESIGN DE PRODUS și INOVARE TEHNOLOGICĂ

Celebrând 30 de ani de la înființare, compania Electra, lider național și actor semnificativ pe piața internațională în sisteme de video-interfonie, control acces și echipamente electronice, alături de designerul de produs Alexandra Ghioc, prezintă expoziția ”Design de produs și inovare tehnologică”. Evenimentul aduce în prim plan detalii inedite din culisele companiei, urmărind etapele procesului de design și modalitatea în care acestea generează soluții noi de ordin tehnologic.

Expoziția se va desfășura în perioada 15-26 februarie 2021, la galeria de artă "N. Tonitza" din Iași, iar vernisajul va avea loc pe data de 19 februarie 2021, de la ora 17:00.

DETALII

Focalizată în jurul procesului de design, oferind privitorului o adevărată anatomie tehnologică a produselor, de la schiță și până la  versiunea finită, expoziția prezintă relația dintre design și tehnologie și analizează modalitatea prin care dezideratele conceptelor de design impun salturi tehnologice ce generează, atât inovații vizibile, prin aspectul general și uzabilitatea produselor, cât și inovații ascunse, dar cruciale, precum optimizarea numărului de componente sau automatizarea proceselor în fabricare, ca factori decisivi în stabilirea costului final de producție.

Expoziția marchează progresul tehnologic înregistrat de companie în cei 30 de ani de activitate și celebrează designul democratic, ca element decisiv în realizarea acestor bunuri de larg consum, receptat mai degrabă ca o oportunitate decît ca un compromis în binomul design-tehnologie, prin prețul accesibil și prin aspectul premium al produsului, datorat utilizării sticlei ca element constructiv dominant.

Proiectate pentru a fi complexe, dar nu complicate, produsele Electra sunt concepute după ultimele trenduri de design și tehnologie, în acord cu arhitectura contemporană și sunt ușor de poziționat și integrat în numeroase ambiente, dezvoltând, prin prezența lor notabilă și neintruzivă, o veritabilă estetică a invizibilului. Produsele sunt dominate de o abordare intuitivă centrată pe utilizator (user-centered design) ce vizează universalitatea prin folosirea unui limbaj vizual comprehensibil determinat de principiile ergonomiei și interaction design-ului zilelor noastre prin marcaje grafice user-friendly.

NOU! Light + Building Frankfurt 2022

In contextul restrictiilor impuse de pandemia de Covid19, organizatorii targului de specialitate Light + Building Frankfurt au decis anularea editiei din acest an a evenimentului. Urmatoarea editie va avea loc in luna martie a anului 2022, respectand graficul obisnuit de desfasurare a evenimentului, care are loc odata la doi ani.

Din nou, sustinem decizia responsabila a organizatorilor si asteptam cu nerabdare sa ne revedem in 2022!

DETALII

Light + Building Frankfurt 2020: AMANAT

Avand in vedere gradul de raspandire a coronavirusului COVID-19 la nivelul Europei, organizatorii targului Light + Building Frankfurt au hotarat amanarea acestuia pentru a doua jumatate a lunii septembrie 2020. Perioada exacta de desfasurare urmeaza a fi anuntata.

Sustinem aceasta decizie si ne alaturam eforturilor de prevenire a raspandirii coronavirusului, prin informarea corecta a angajatilor nostri cu privire la modalitatile de transmitere si preventie, precum si prin sporirea masurilor de igiena in cadrul Grupului ELECTRA. Va indemnam pe toti sa fiti precauti si sa respectati regulile de preventie obligatorii, dar si sa va informati din sursele corecte: Organizația Mondiala a Sanatații, Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Externe.

DETALII

ELECTRA la Light + Building Frankfurt 2020

In perioada 8 – 13 martie 2020, vom participa ca expozanti la primul eveniment important al acestui an, targul de specialitate Light + Building Frankfurt, care va reuni cele mai cunoscute branduri din domeniul solutiilor de iluminare si al tehnologiilor inovatoare din domeniul Home Automation. Pentru ELECTRA, prezenta la Frankfurt pentru a patra oara ca expozant, participarea la acest eveniment reprezinta una din principalele modalitati de popularizare si promovare targetata a brandurilor ELECTRA si BELLCOME la nivel international.

DETALII

Standul ELECTRA din acest an va fi dominat de un concept vizual atragator, cu tema “varietate & diversitate”, accentul punandu-se pe designul produselor, dar si pe gama larga de solutii permise de acestea, aplicabile atat in proiecte rezidentiale complexe, cat si in proiecte simple, specifice utilizatorilor individuali. Diversitatea va consta, in special, in aria extinsa de nevoi care pot fi acoperite de gamele de produse ELECTRA, pornind de la anumite preferinte de instalare (2 fire, 4 fire, UTP), necesitatea existentei unor functiuni specifice, precum si diferite variante de design, personalizare si pret.

Astfel, in acord cu tematica standului din acest an, principalele puncte de atractie ale expozitiei ELECTRA vor fi noile produse lansate in cadrul evenimentului: Gama 2 fire, Gama Kompakt sipanouri exterioare Touch Line cu finisaje diverse. De asemenea, vom expune in premiera si noul terminal Security, care va face parte din gama high-end de interfoane ELECTRA, aflata momentan in plina dezvoltare.

Desigur, nu vor lipsi nici produsele Touch Line – 4 Fire reunite sub brandul BELLCOME, adaptate specificului pietei din Germania.

Vizitatorii targului Light + Building Frankfurt ne pot gasi in intervalul 8 – 13.03.2020, in Hala 9.1, Standul B66.

ELECTRA la Power Days Salzburg 2019

Intre 13 - 15 martie 2019, Electra a participat la primul eveniment expozitional din acest an, targul de specialitate Power Days din Salzburg, Austria, aflat la cea de-a 8-a editie. Power Days este singurul targ de specialitate din Austria dedicat ingineriei electrice, prezentand cele mai recente inovatii din domenii precum resurse regenerabile de energie, dispozitive de securitate, sisteme de comunicatie si monitorizare, tehnologii de iluminare etc.

DETALII

La editia din acest an, Electra a fost prezenta cu binecunoscuta gama Touch Line si cele doua subdiviziuni ale sale - 4 Fire si Rezidential, dar si cu o subdiviziune noua a aceleiasi game, creata in scopul de a oferi o diversitate mai mare de optiuni clientilor nostri: Touch Line STAINLESS STEEL Series. Noua ramura Touch Line a fost lansata oficial in cadrul targului, vizitatorii Power Days avand ocazia de a interactiona pentru prima data, in mod direct, cu produsele. Panourile exterioare din gama Touch Line STAINLESS STEEL Series ofera aceleasi functiuni disponibile la gama Touch Line 4 Fire si Rezidential, intr-o noua varianta de design.

 

In al doilea an de participare la Power Days, Electra a fost prezenta cu noul concept de stand expozitional, caracterizat prin functionalitate si versatilitate. In plus, acesta a asigura un grad sporit de interactivitate, vizitatorii standului Electra avand oportunitatea de a testa personal rezistenta panourilor GLASS din gama Touch Line, cu ajutorul unui dispozitiv din metal, special conceput in acest scop.

ELECTRA la Romanian Security Fair 2018

Intre 18 - 20 octombrie 2018, ELECTRA va participa ca expozant la targul de specialitate Romanian Security Fair, care va avea loc la Bucuresti, in complexul expozitional Romexpo.

DETALII

Aflat la cea de-a V-a editie, Romanian Security Fair abordeaza piata industriei de securitate, reprezentand un eveniment de referinta pentru specialistii din domeniul serviciilor de securitate.

La editia din acest an a Romanian Security Fair, ELECTRA va lansa cea mai noua gama de produse din portofoliul sau -  Access Line – o noua generatie de dispozitive de control acces, ce vor functiona atat stand-alone, cat si in retele mai complexe cu pontaj inclus. Pe langa aceste produse noi, vor fi expuse si sistemele de videointerfonie din gama Touch Line, cu sub-diviziunile sale deja cunoscute – 4 Fire si Rezidential. De asemenea, pe langa produsele expuse, veti avea ocazia de a vedea un preview al viitoarei fabrici a Grupului de firme ELECTRA, care va avea o suprafata de 10.000 mp si a carei finalizare este planificata pentru prima jumatate a anului 2019.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In al V-lea an de participare la acest targ, ELECTRA va prezenta si un nou concept de stand expozitional, care a fost gandit impreuna cu o echipa de arhitecti pentru a imbina in mod armonios designul simplu si atragator al standului, cu functionalitatea si eleganta produselor expuse.
Prin urmare, daca v-am starnit interesul, va invitam sa vizitati standul ELECTRA la Romanian Security Fair 2018, care va fi amplasat in Pavilionul Central Romexpo, Stand nr. 23. Va asteptam!

Gama TOUCH LINE in mai multe variante de instalare

In functie de modul de conectare, distanta maxima de functionare si diversitatea de configuratii posibile, gama Touch Line se imparte in doua variante: 4 fire si Rezidential.

DETALII
 • Touch Line - 4 fire
  • Instalatii pentru imobile de 1-2-3-5-8-10 Familii si blocuri de pana la 255 de apartamente.
  • Instalarea necesita competente tehnice medii.
  • Cabluri recomandate in functie de distanta de functionare: 4 x 0.5 mm2 pana la 100 m; 4 x 0.75 mm2 pana la 150 m;  UTP cat 5e (AWG24)/ cat 6e (AWG23) pana la 200 m.
 • Touch Line – Rezidential
  • Instalatii pentru imobile de 1-2-3 Familii si blocuri de pana la 255 de apartamente, precum si solutii pentru complexuri rezidentiale.
  • Instalarea trebuie realizata doar de catre instalatori specializati.
  • Cablul recomandat este UTP cat 5e/ cat 6e (AWG24). Pentru conexiunile principale se utilizeaza conectori RJ45.
  • Distanta de functionare este de max. 1000 m intre panoul exterior si cel mai indepartat terminal din instalatie.

Pentru mai multe detalii, vezi pagina Gama Touch Line