COMPANIE

PREZENTARE

ELECTRA este o companie 100% romaneasca, specializata in proiectarea, dezvoltarea si productia de sisteme de interfonie, control acces si echipamente electronice, activand din anul 1991 atat in Romania, cat si pe pietele din strainatate.

Povestea ELECTRA incepe cu o idee: cum ar fi ca oricine sa poata beneficia de un plus de siguranta, cu eforturi minime? Cu acest scop in minte, pornim intr-o calatorie de 30 de ani in lumea tehnica a cercetarii, dezvoltarii si producerii de interfoane, pentru a gasi cele mai avansate si accesibile solutii pentru clientii nostri.

In tot acest timp, ELECTRA tine pasul cu inovatiile tehnologice si cu nevoile clientilor, lansand produse 100% fabricate in Romania, cu functiuni practice si moderne. Design-ul simplu si avangardist, precum si interfata prietenoasa a produselor, transforma interfoanele ELECTRA in adevarate gadget-uri pentru locuinte si birouri.

Diversitatea facilitatilor de productie din cadrul companiei duce la segmentarea acesteia in anul 2008 si la impartirea pe trei arii majore de activitate, astfel luand nastere ELECTRA Grup, formata din 3 firme specializate:

  • ELECTRA – Producător de video interfoane și sisteme de control acces
  • PCB-ELECTRA – Producător de circuite imprimate
  • EMS-ELECTRA – Furnizor de servicii de asamblare electronică SMD & THT

Experienta acumulata in tot acest timp, ne permite sa ne lansam si pe plan international, prin deschiderea unei reprezentante in Viena, Austria – ELECTRA Building Communications GmbH. Astfel, incepem dezvoltarea unei retele internationale de distribuitori, cu reprezentanti in tari precum Belgia, Marea Britanie, Polonia si Republica Moldova.

Calatoria noastra continua, cu scopul de a aduce calitatea produselor ELECTRA si satisfactia clientilor nostri la cel mai inalt nivel, prin pasiunea pe care o punem in munca noastra, dar si cu ajutorul tehnologiilor avansate pe care le utilizam de-a lungul intregului process de productie.

 

Ing. Marian BERDAN – Presedintele Grupului de Firme ELECTRA
SCURT ISTORIC
1991

Compania ELECTRA este infiintata in anul 1991 de catre Marian Berdan, actualul Manager General al companiei, cu viziunea clara de a produce echipamente electronice in Iasi. Astfel, in 1993 se proiecteaza primul interfon marca ELECTRA, o solutie personalizata de control al accesului, 100% produsa in Romania.

Desi primul sediu ELECTRA este unul modest, ideile care iau nastere in acest spatiu sunt departe de a fi la fel. La scurt timp dupa lansarea primelor produse, participam si la primul targ national de specialitate.

1997

In anul 1997 se obtin doua brevete de inventie pentru interfonul de acces cu cartela optica si 10 certificate de model industrial inregistrate la OSIM Bucuresti. Din anul 1998, se incepe dezvoltarea retelei nationale de distributie ELECTRA in Romania.

2000

In anul 2000 facem doua investitii majore, esentiale pentru dezvoltarea activitatii noastre. In primul rand, ne mutam in propriul nostru sediu, un spatiu destinat in exclusivitate firmei ELECTRA. Dupa aceasta schimbare, achizitionam echipamente pentru productia de circuite imprimate si asamblarea de componente electronice, ceea ce ne ofera avantajul de a realiza cat mai multe componente pentru interfoanele ELECTRA in productie proprie.

2002-2005

In anul 2002, are loc certificarea sistemului de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001:2000 de catre Tüv Thuringen Germania, urmand ca in 2005 sa obtinem certificarea sistemului de management al mediului, in conformitate cu ISO 14001:2005.

 

Tot in 2005 incepem si exportul de circuite imprimate si servicii de asamblare electronica in tari din UE. Intre timp, ELECTRA isi extinde capacitatea de productie la 4000 mp.

2006-2008

In anul 2006 incepe implementarea tehnologiei RoHS pentru circuite imprimate si asamblari electronice, iar in 2007 incepem productia sistemelor de videointerfoane color ELECTRA, in sistem digital de transmisie date si cu multiple posibilitati de interconectare.

In 2008 ELECTRA face un pas important si se transforma in ELECTRA Grup, compania divizandu-se in trei firme specializate pe propria arie de activitate. ELECTRA produce interfoane si solutii de control acces destinate utilizatorului final, pe cand EMS-ELECTRA si PCB-ELECTRA produc componente pentru sectorul industrial.

2009-2010

In anul 2009 ducem inovatia la un alt nivel si integram tehnologia GLASS si tastaturile tip TOUCH in produsele ELECTRA, punand bazele unor game de produse cu un design modern si atragator, in ton cu tendintele vremii. Mai facem un pas inainte si in 2010 ne aventuram in dezvoltarea si productia propriei tehnologii RFID, motiv pentru care ne extindem din nou facilitatile de productie.

2012

Anul 2012 il dedicam sporirii vizibilitatii ELECTRA pe plan international, prin participarea ca si expozant la targul de specialitate Light+Building din Frankfurt. Cu aceasta ocazie, lansam si cea mai inovativa gama de interfoane video si audio de pana atunci: TOUCH LINE.

2014

In 2014 lansam noua generatie de interfoane video & audio – Touch Line SMART. In acelasi an, participam din nou ca expozant la targul Light+Building din Frankfurt, unde gama Touch Line SMART este principalul punct de atractie

2015

In anul 2015 ne extindem si mai mult pe plan international, prin participarea la targul Expo Seguridad Mexico City, Mexic.

2016

In 2016 facem un pas important in evolutia companiei si extindem activitatea la reprezentanta ELECTRA din Viena. De asemenea, participam pentru a doua oara ca expozant la targul Expo Seguridad Mexico City, unde prezentam gamele de produse Touch Line Smart+, Extra si Security.

 

 

2017
Promovarea companiei ELECTRA pe plan global continua si in 2017, prin participarea pentru al treilea an consecutiv la targul Expo Seguridad Mexico City, la targul de specialitate Power Days Salzburg, din Austria, dar si la targul Ambient Construct & Instal - Cluj.
 
2018

Anul 2018 incepe in forta, cu participarea la targul Light & Building Frankfurt, in cadrul caruia s-a promovat si brandul Bellcome, care este prezent pe piata germana inca din anul 2014. In materie de produse, 2018 vine cu lansarea celei mai noi game de produse ELECTRA: Touch Line - 4 fire/ Rezidential. In toamna lui 2018, ELECTRA face un pas important in dezvoltarea companiei si incepe constructia unei fabrici cu o suprafata de aproximativ 10.000 mp, in Parcul Industrial Miroslava, langa Iasi. Anul se incheie cu participarea la targul national de specialitate Romanian Security Fair - Bucuresti.

 
2019

2019 reprezinta un an important in evolutia companiei, fiind marcat de finalizarea noii fabrici, care va fi cunoscuta drept Centrul de Industrie Electronica al Grupului de Firme ELECTRA. Relocarea activitatii grupului de firme are loc la finalul anului, marcand inceputul unui nou capitol in povestea ELECTRA. Tot in 2019 a fost bifata inca o participare la targul Power Days Salzburg  (Austria) si s-a lansat o noua gama de dispozitive de control acces - Access Line.

 
 

MISIUNE SI VALORI


ELECTRA a definit conceptul de interfon pe piata din Romania, lansandu-se cu principalul scop de a le oferi clientilor sai un plus de siguranta si confort in intimitatea spatiului lor personal.

Unicitatea produselor noastre este data de design-ul acestora, care impresioneaza prin simplitate, eleganta si potentialul de integrare in cele mai diverse medii arhitecturale.

Astfel, echipa ELECTRA a investit intens in tehnologii noi, dar si in cercetare si inovare, pentru a concepe de la zero o gama de produse fiabile, usor de instalat si utilizat, accesibile din punct de vedere al pretului, dar si cu un design versatil si atragator.

Viitorul inseamna pentru noi reinventarea sistemelor de interfonie si control acces, prin adaptarea lor continua la progresul tehnologic si arhitectural, dar mai ales la nevoile clientilor nostri locali, dar si din strainatate.

VALORILE ELECTRA
Apel PASIUNE

Piatra de temelie a companiei noastre este pasiunea pentru ceea ce facem. ELECTRA s-a nascut si s-a dezvoltat din pasiune, iar astazi crestem cu aceeasi pasiune si dedicare ca in prima zi, dar cu o experienta solida si un numar infinit de posibilitati.

Apel PROGRES SI INOVATIE

Progresul, mana in mana cu inovatia, reprezinta doua principii majore care ne ghideaza activitatea in ELECTRA. Incercam sa fim mereu cu un pas inainte si sa anticipam trendurile in domeniu, fiind receptivi la nevoile clientilor si urmarind indeaproape progresul pietei in materie de tehnologie si design.

Apel CALITATE

Dedicam mult timp si energie pentru a echivala conceptul de calitate cu produsele ELECTRA. Prin urmare, lucram foarte indeaproape cu clientii nostri pentru a imbunatati in mod constant sistemele noastre de interfonie.

Apel SIMPLITATE SI ELEGANTA

Intr-o era a esteticului, punem din ce in ce mai mult accent pe aspectul produselor noastre, lucrand cu o echipa de designeri profesionisti pentru a obtine cele mai moderne si elegante produse.

Apel AUTENTICITATE

Respectul fata de tara noastra si potentialul economic al acesteia, ne-au determinat sa pornim la drum cu ideea de a realiza un produs 100% romanesc, ideal pe care am reusit sa il atingem cu succes si cu care ne mandrim in continuare.

Apel RESPECT PENTRU OAMENI

Respectul pentru clienti, dar si pentru membrii echipelor noastre reprezinta o valoare esentiala a companiei. ELECTRA nu ar exista fara pasiunea si dedicarea oamenilor cu care lucreaza, si fara increderea clientilor care utilizeaza produsele noastre.

CERTIFICĂRI


Sistemul de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001:2015, certificat de catre TÜV AUSTRIA


Sistemul de management al mediului in conformitate cu ISO 14001:2015, certificat de catre TÜV AUSTRIA