SCURT ISTORIC
1991

Compania ELECTRA este infiintata in anul 1991 de catre Marian Berdan, actualul Manager General al companiei, cu viziunea clara de a produce echipamente electronice in Iasi. Astfel, in 1993 se proiecteaza primul interfon marca ELECTRA, o solutie personalizata de control al accesului, 100% produsa in Romania.

Desi primul sediu ELECTRA este unul modest, ideile care iau nastere in acest spatiu sunt departe de a fi la fel. La scurt timp dupa lansarea primelor produse, participam si la primul targ national de specialitate.

1997

In anul 1997 se obtin doua brevete de inventie pentru interfonul de acces cu cartela optica si 10 certificate de model industrial inregistrate la OSIM Bucuresti. Din anul 1998, se incepe dezvoltarea retelei nationale de distributie ELECTRA in Romania.

2000

In anul 2000 facem doua investitii majore, esentiale pentru dezvoltarea activitatii noastre. In primul rand, ne mutam in propriul nostru sediu, un spatiu destinat in exclusivitate firmei ELECTRA. Dupa aceasta schimbare, achizitionam echipamente pentru productia de circuite imprimate si asamblarea de componente electronice, ceea ce ne ofera avantajul de a realiza cat mai multe componente pentru interfoanele ELECTRA in productie proprie.

2002-2005

In anul 2002, are loc certificarea sistemului de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001:2000 de catre Tüv Thuringen Germania, urmand ca in 2005 sa obtinem certificarea sistemului de management al mediului, in conformitate cu ISO 14001:2005.

 

Tot in 2005 incepem si exportul de circuite imprimate si servicii de asamblare electronica in tari din UE. Intre timp, ELECTRA isi extinde capacitatea de productie la 4000 mp.

2006-2008

In anul 2006 incepe implementarea tehnologiei RoHS pentru circuite imprimate si asamblari electronice, iar in 2007 incepem productia sistemelor de videointerfoane color ELECTRA, in sistem digital de transmisie date si cu multiple posibilitati de interconectare.

In 2008 ELECTRA face un pas important si se transforma in ELECTRA Grup, compania divizandu-se in trei firme specializate pe propria arie de activitate. ELECTRA produce interfoane si solutii de control acces destinate utilizatorului final, pe cand EMS-ELECTRA si PCB-ELECTRA produc componente pentru sectorul industrial.

2009-2010

In anul 2009 ducem inovatia la un alt nivel si integram tehnologia GLASS si tastaturile tip TOUCH in produsele ELECTRA, punand bazele unor game de produse cu un design modern si atragator, in ton cu tendintele vremii. Mai facem un pas inainte si in 2010 ne aventuram in dezvoltarea si productia propriei tehnologii RFID, motiv pentru care ne extindem din nou facilitatile de productie.

2012

Anul 2012 il dedicam sporirii vizibilitatii ELECTRA pe plan international, prin participarea ca si expozant la targul de specialitate Light+Building din Frankfurt. Cu aceasta ocazie, lansam si cea mai inovativa gama de interfoane video si audio de pana atunci: TOUCH LINE.

2014

In 2014 lansam noua generatie de interfoane video & audio – Touch Line SMART. In acelasi an, participam din nou ca expozant la targul Light+Building din Frankfurt, unde gama Touch Line SMART este principalul punct de atractie

2015

In anul 2015 ne extindem si mai mult pe plan international, prin participarea la targul Expo Seguridad Mexico City, Mexic.

2016

In 2016 facem un pas important in evolutia companiei si extindem activitatea la reprezentanta ELECTRA din Viena. De asemenea, participam pentru a doua oara ca expozant la targul Expo Seguridad Mexico City, unde prezentam gamele de produse Touch Line Smart+, Extra si Security.

Promovarea companiei ELECTRA pe plan global continua si in 2017, prin participarea pentru al treilea an consecutiv la targul Expo Seguridad Mexico City, dar si prin participarea la targul de specialitate Power Days Salzburg, din Austria. In continuare, ne-am propus sa prospectam noi piete internationale precum Argentina, Panama, Guatemala si Costa Rica, cu misiunea de a transforma ELECTRA intr-un brand global, cu puncte de distributie in toate colturile lumii.